Info imobiliar

SFATURI PENTRU A INCHEIA CU SUCCES SI MAI RAPID O TRANZACTIE IMOBILIARA

Doresti sa vinzi sau sa cumperi o proprietate imobiliara? Mai jos gaseti cateva sfaturi care te vor ajuta sa inchei repede si cu succes tranzactia ta imobiliara.

PENTRU VANZATORI:
- stabileste un pret corect;
- asigura o impresie placuta pentru potentialii cumparatori;
- asigura un numar cat mai mare de vizionari.

1. Prima etapa importanta este stabilirea unui pret corect. Practica arata ca atunci cand un vanzator stabileste un pret prea mare, el risca sa piarda potentiali clienti. In cele mai multe cazuri pentru a vinde se poate ajunge la reducerea substantiala a pretului cerut, uneori chiar si sub media pietei;

2. Asigura-te ca imobilul lasa o impresie placuta vizitatorilor prin igienizarea spatiului, cosmetizare usoara, lumina si cat mai mult posibil spatiu liber renuntand la obiectele si mobila inutila (corpurile mici de mobilier de exemplu);

3. Oricat de interesanta ar fi proprietatea ta, este necesara o vizibilitate mare a anuntului de vanzare. Pentru asta, poti publica oferta pe portalurile de specialitate cele mai importante sau apeleaza la serviciile unui agent imobiliar profesionist.

PENTRU CUMPARATORI:
- stabileste un buget maxim;
- vizioneaza proprietatile care ti se par interesante, chiar si pe cele ce depasesc usor cu cateva procente bugetul maxim stabilit;
- evalueaza posibilitatea de revanzare a proprietatii. 

1. Cel mai important aspect pentru Cumparator este stabilirea bugetului. Daca ai in vedere achizitia cu ajutorul unui credit bancar este necesar sa mergi mai intai la banca pentru a afla suma maxima pe care poti conta, apoi incepe cautarea locuintei dorite. Acest lucru exclude incheierea unui contract de credit in conditii dezavantajoase pentru tine prin semnarea unui antecontract pentru o proprietate cu pretul mai mare decat creditul obtinut de la banca.

2. Dupa stabilirea bugetului maxim poti incepe vizionarea imobilelor chiar si pe cele mai scumpe cu 5-10% fata de bugetul tau. Exista si proprietari care sunt interesati sa vanda cat mai repede, mai ales daca au obtinut imobilul prin mostenire, astfel exista posibilitatea ca vanzatorul sa accepte o negociere/reducere de pret mai mare.

3. La fel de importanta este si analizarea posibilitatilor de revanzare a imobilului. De multe ori cumparatorii grabiti sau lipsiti de experienta gresesc fara sa vada diferenta intre o afacere profitabila la un pret mai convenabil si cumpararea unei proprietati cu posibilitati de revanzare scazute, ceea ce ar putea presupune o pierdere financiara importanta. Astfel, indiferent de motivul tau, achizitia unui imobil trebuie privita ca o investitie pe termen lung. 

SURSA: ee24.com